BA Office

BASIC INFORMATION

Projekt: Prenova poslovnih prostorov
Location: Ljubljana, Slovenia
Client: Business
Year: 2019
Kvadratura: 400m2
Avtorji: BAAM arhitekti, Rok Staudacher
Typology: business spaces
Foto/Viz: Rok Staudacher

DESCRIPTION

V poslovni stavbi Slovenija avto smo oblikovali prostor direktorskih in sejnih sob. Podjetje ustvarja v bančnem sektorju zato pisarne izražajo trdnost in stabilnost.

V stavbi, katere del smo že prenovili, so izraziti stropni nosilci postali rdeča nit oblikovanja. Peskanje betona stropnih nosilcev in stebrov ter linijska svetila poudarijo monumentalno noto interierja. Zaradi različnih pozicij nosilcev in stebrov vsaka pisarna dobi svoj karakter. Enovite lesene obloge in osvetljena stena ustvarjajo ambient. Pisarne imajo dve mizni površini; ena služi delovnemu mestu, druga pa sejnim aktivnostim.  Dodatna stoječa delovna površina je skrita v omari in služi fizični razbremenitvi uporabnika. Sicer globoki in nizki prostori z indirektno umetno svetlobo in odbojnim steklom svetlobo pripeljejo globlje v prostor.

Objekt je znana kot stavba z največ klimatov na fasadi. Enovita rdeča nit poudarjanja betonskih nosilcev po celotni stavbi ima s časom potencial, da objektu vrne arhitekturno dostojanstvo. Poleg ureditve centralnega klimatskega sistema seveda.

CONCEPT, PLANS