Frizerski in brivski salon SIMPLE

OSNOVNI PODATKI

Projekt: Frizerski/brivski salon
Lokacija: Europark park Maribor, Planet Tuš Koper, Qulandija Nova Gorica, Seiersberg (AUT)
Naročnik: Pravna oseba
Leto: 2019-
Kvadratura: 30m2
Avtorji: BAAM arhitekti
Tipologija: Frizerski salon
Foto/Viz: Blaž Jamšek, BAAM arhitekti

OPIS

Najbolj znana in razširjena veriga frizerskih salonov pri nas in po sosednjih državah Simple je dobil mlajšega člana družine. Brivec Simple ponuja brivsko storitev, katere v nakupovalnih centrih primanjkuje.  Ciljne lokacije so nakupolana središča, kjer si stranke med nakupovanjem predahnejo in uredijo. Storitev mora bit hitra in profesionalna, zato so saloni zasnovani da najbolje izkoriščajo prostor in s pravilno organizacijo pohištva frizerjem omogočajo čim lažje delo.

Prenova salona mora biti hitra, enostavna in ekonomična, to dosegamo s standardiziranim pohištvom in uporabo enostavnih materialov za vgradnjo in vzrdževanje.

Fasada je izdelana iz lesenega lamelnega opaža, ki je prebarvan s črno mat bravo. V fasado so vrezana okna, v katerih so razstavljeni prodajni produkti in vhod, ki je centralno pozicioniran. Običajno je fasada polna, zato da zameji poglede z zunanjosti in ustvari intimo v salonu. Stene so zglajene s fasadnim lepilom in grobo obelane. Na obstoječ strop se nadometno vgradi linijska osvetlitev. Celotno pohištvo je prefabricirano in fiksirano ob steno.

Salon se lahhko izvede v nekaj dneh in je enostaven za izvedbo in vzdrževanje.