Pisarne Bid Bid

OSNOVNI PODATKI

Projekt: Pisarne Bid Bid
Lokacija: Ljubljana, BTC
Naročnik: Bid Bid d.o.o.
Leto: 2021
Kvadratura: 80m2
Avtorji: BAAM arhitekti
Tipologija: Poslovni prostor
Foto/Viz: Blaž Jamšek, BAAM arhitekti

OPIS

Poslovni prostori so zaradi ekonomske logike, stalnih sprememb delovnih mest in lahkega vzdrževanja podvrženi najracionalnejši obliki – pravokotni mreži. »Armstrong« strop, ponavljajoče stropne luči in pravilno postavljene mize v prostoru. Za manjše pisarne z »Armstrong« stropom, smo oblikovali »case study« vzorčne pisarne, kjer smo se poigrali z obliko in razporeditvijo delovnih mest in na ta način  dosegli boljše delovne pogoje.

Investitorjeva želja je bila zagotoviti delovna mesta s pregradami (ki običajno prekinjajo naravno svetlobo) in na način, da omogočajo intimo in hkrati poglede. Na podlagi mreže smo delovne mize postavili na sredo prostora in jih zmaknili. Z zamiki za globino mize in enostransko pregrado smo dosegli, da ima vsako delovno mesto naravno svetlobo ter pogled na rastline ob koridorju, ki je nastal med linijami miz. Vzorec smo prenesli na delovna mesta po višini, kjer smo z igro polnih in praznih delov znotraj bele mreže vstavili OSB plošče. OSB plošče izboljšajo akustiko, toplina lesa ustvari občutek domačnosti. Razmak med mizami ustvari »ulični zig-zag« prehod, ki povezuje prostor za sestanke pri vhodu ter prostor za počitek ob oknu. Temu vzorcu sledi tudi splošna razstavljava.

Zaradi urbanega karakterja smo tlakovanje s hodnika prenesli v pisarno kjer se skozi »ulico« prelije do prostora za delo in počitek. Na območju delovnih mest smo namestili OSB talno oblogo, ki skupaj s keramiko sledi osnovni mreži.

KONCEPT, TLORIS