House K

BASIC INFORMATION

Project: House K
Location: Maribor, Slovenia
Client: Private
Year: 2018
Area: 190 sqm
Authors: BAAM architects
Typology: Apartment
Photo/Viz: BAAM arhitekti

DESCRIPTION

Located at the edge of a built-up settlement and meadows, near the center of the city under the Maribor Pohorje, there's a new two-story family house. The main materials used in the interior are wood, stone, and leather.

The entrance hall connects the service rooms, the staircase, and the living area. The living area is spacious and, with a lamellar ceiling, is divided into a living room and a kitchen area with a dining room. The kitchen, with a glass cube in the corner, serves as the central area as the family spends most of their time in it. The entrance wardrobes, staircase, fireplace, and television are designed as a single furniture element with emphasized wooden niches.

The staircase with a lit recessed handle leads to the upper floor of more intimate living spaces. The ceiling of the staircase and corridor is lined with perforated sheet metal, reminiscent of a view into a starry sky. The bedrooms are spacious, bright, and playful. In addition to wood, leather coverings in the parent's bedroom add a feeling of softness and elegance. In the bathrooms, dark marble, a wooden lining that acts as a frame, and large mirror surfaces highlight the view towards Pohorje.

The house, with its design, materials, and views, is conceived modernly with a touch of homeliness.