Hiša K

OSNOVNI PODATKI

Projekt: Hiša K
Lokacija: Maribor, Slovenija
Naročnik: Zasebni
Leto: 2018
Kvadratura: 190m2
Avtorji: BAAM arhitekti
Tipologija: Stanovanje
Foto/Viz: BAAM arhitekti

OPIS

Pod Mariborskim Pohorjem, blizu centra mesta se na stiku grajenega naselja in travnikov nahaja nova dvonadstropna družinska hiša. Glavni materiali uporabljeni v notranjosti so les, kamen in usnje.

Vstopna veža povezuje servisne prostore, stopnišče in dnevni prostor. Dnevni prostor je prostoren in z lamelnim stropom razdeljen na dnevno sobo ter kuhinjski del z jedilnico. Osrednji prostor predstavlja mogočna kuhinja s steklenim kubusom v vogalu, saj družina v njej preživi večino svojega časa. Vhodne omare, stopnišče, kamin ter televizor smo oblikovali kot enovit pohištevni element s poudarjenimi lesenimi nišami.

Stopnišče z osvetljenim potopljenim ročajem vodi v zgornje nadstropje intimnejših bivalnih prostorov. Strop stopnišča in hodnika je obložen z perforirano pločevino, ki spominja  na pogled v zvezdnato nebo. Spalnice so prostorne, svetle in igrive. Poleg lesa v starševski spalnici usnjene obloge dodajo občutek mehkobe in elegance. V kopalnicah je uporabljen temen marmor,  lesena obloga, ki deluje kot okvir in velike zrcalne površine poudarijo pogled proti Pohorju.

Hiša je z oblikovanjem, materiali in razgledi zasnovana sodobno s pridihom domačnosti.

KONCEPT, TLORIS