Apartmaji ALPO

OSNOVNI PODATKI

Projekt: prenova apartmajev A’LPO v Kranjski Gori
Lokacija: Kranjska gora, Slovenija
Naročnik: Poslovni, GENERALI zavarovalnica d.d. (Adriatic Slovenica)
Leto: Arhitekturni natečaj, 1.mesto, 2015
Kvadratura: 27,5m2
Avtorji: BAAM arhitekti, Žana Kopitar
Tipologija: stanovanje, apartmaji, prenova
Foto/Viz: BAAM arhitekti

OPIS

Planinarjenje. Ali pa družinsko smučanje v Kranjski gori. Eno lepših Slovenskih alpskih mestec, kjer lahko izpolnimo svoje športne strasti.

Zjutraj zadiši očetov zajtrk s kuhinje, mati pa se med tem ureja pred zanimivim ogledalom, ki spominja na jelenovo rogovje in poskrbi da se otroci oblečejo primerno za mrzel zimski dan. Po običajnem dopustniškem dnevu, družina Rojec pride domov s smučišča, otroci v pred-prostoru pancerje spravijo v omaro, mama pa premočene obleke obesi na sušilnik v niši. Otroci še v smučarskem spodnjem perilu skočijo na posteljo (in hvala bogu, da ni samo sedežna garnitura, ki bi jo moral še razstaviti in postlati). Oče se udobno namesti v okenski niši in vzame v roke dnevne novice. Mama na mizici poleg odpre računalnik in preko Skypa pokliče stare starše, da z njimi podelijo svoja doživetja. Mož se medtem elegantno umakne v kopalnico, ki je s tušem v ravnini tal in zaveso rahlo prostojnejša za njegovo obilno športno postavo. Ker je že pozno popoldne, mama pristavi čaj za nove prijatelje, ki so jih spoznali na smučišču. Še sreča, da je dovolj klopi za sesti.

Po nekaj urah klepeta v prijetnem ambientu z veliko alpskega značaja (ki zaradi rahlo reflektivnega stropa deluje ne deluje utesnjujoče) , se počasi poslovijo. Oče za utrujene otroke, izvleče posteljo, ki jih že čaka postlana in pripravljena za spanje. Otroka v sekundi zaspita, starša pa na ločeni postelji spijeta še en čaj ob pogovoru, da morda na počitnice pridejo tudi poleti.