Frizerski in brivski salon YMS

OSNOVNI PODATKI

Projekt: Frizerski in brivski salon YMS
Lokacija: BTC City park in Aleja, Ljubljana, Slovenija
Naročnik: Poslovni, YMS frizerski saloni in brivnice, Sojer d.o.o.
Leto: 2018
Kvadratura: 60m2
Avtorji: BAAM arhitekti
Tipologija: Frizerski in brivski salon
Foto/Viz: Blaž Jamšek, BAAM arhitekti

OPIS

Salon je namenjen mladi avantgardi, pod pokroviteljstvom znamenite verige modnih frizerskih salonov Mič styling. Koncept salona je simulacija urbanega uporniškega okolja, kjer se rojeva ulični street art. Gradbišče v mirovanju je kot platno, ki dovoljuje mladim, da izrazijo svojo kreativnost in iz zapuščenega naredijo nekaj lepega. To dokazuje mlad kader v YMS Mič stylingu, ki z avantgardnimi pričeskami in novimi barvnimi toni vpeljuje Ljubljano v korak s časom.

Salon sestavljajo vhodni lobi in čakalnica s stoli Lupina legendarnega Nika Kralja, prodaja in blagajna, štiri sedišča za žensko striženje ter tri sedišča za britje. Za garderobno omaro se skriva intimna pralnica las s tremi koriti ter skrito stranišče.

Stene so oblečene v surove OSB plošče, prebarvane s sivo strukturno bravo, ki daje občutek betonskega opaža. Pulta delovnih mest in blagajna so vpeti med gradbiščne palice, ki delujejo kot fasadni oder. Prodajni vitrini na pročelju lokala segata od tal do stropa in sta grajeni iz zarjavele armaturne mreže, ki je zvarjena v 450cm visok poličnik. Prosojne plexi police dajejo občutek, da produkti lebdijo v armaturni mreži. Za blagajno prostor dominira ogromno ogledalo, ki je vgrajeno na servisno omaro v kateri so vsi brivski in frizerski pripomočki ter garderoba za goste.

Na stropu je strešno okno skozi katerega proseva dnevna svetloba in osvetljuje pogled na drobovje inštalacij. Armaturna mreža, ki inštalacije rahlo zakriva, steče skozi celoten salon in se po zadnji steni dotakne tal. Mreža je namenjena kasnejši dekoraciji salona z zelenjem, fotografijami delavnic, plakati in osebnim stvarem, ki jih stranke in zaposleni lahko pustijo v salonu. Tako povežemo salon z zaposlenimi in strankami in skušamo ustvariti vez med vsemi uporabniki frizerskega salona.