Frizerski salon SIMPLE Citypark

OSNOVNI PODATKI

Projekt: Simple frizerski salon
Lokacija: City park, Ljubljana, Slovenija
Naročnik: Sojer d.o.o.
Leto: 2017
Kvadratura: 52m2
Avtorji: BAAM arhitekti
Tipologija: Frizerski salon
Foto/Viz: Blaž Jamšek, BAAM arhitekti

OPIS

V centru nakupovanja in strnjene ponudbe, Citypark Ljubljana, smo zasnovali konceptni frizerski salon, verige Simple, ki temelji na uporabnosti, dobremu počutju in postavi na višjo raven izkušnjo strank in zaposlenih.

Ustvarili smo sliko sodobnega frizerskega salona in ga uokvirili s črnim izložbenim trakom.

V prostor kvadratnega tlorisa smo v sredino postavili prodajno steno z blagajno, ki zastre pogled na umivalnico las. Svetleča prodajna stena, osvetli produkte in pritegne pozornost mimoidočih. Na obodne stene smo namestili 6 delovnih mest, čakalnico postavili v izložbo in tako ustvarili večjo zasebnost strank pri striženju.

Pohištvo je zasnovano za masovno proizvodnjo in enostavno montažo. Uporabljeni so industrijski materiali (borova vezana plošča, kovina), ki so cenovno dostopni in hitro dobavljivi. Osnova pohištva se skriva za lesenimi paneli, kjer so naluknjane vertikalne palice, na katere se natika vso pohištvo.
Na ta način se prilagaja na potrebe uporabnika (nastavljiva višina in pozicija posameznih elementov). Vso pohištvo je odmaknjeno od tal in tako omogoča hitro in enostavno čiščenje. Velika ogledala na hrbtni steni salona, vizualno povečajo in osvetlijo prostor. Kvaliteta prostora se kaže v dobri osvetlitvi, ki pravilno osvetli stranko v obraz in lasišče.

V lesu zaokrožen prostor ustvari prijeten, sproščujoč ambient in deluje kot izjema v zasičenem prostoru nakupovalnega centra.