Hoteli San Simon

OSNOVNI PODATKI

Projekt: prenova hotelov San Simon; sobe hotela Haliaetum z bazenom, bistro in depandanse
Lokacija: Simonov zaliv, Izola, Slovenija
Naročnik: Poslovni, Hotelske nepremičnine d.o.o., Modra zavarovalnica d.d., Kapitalska družba d.d.
Leto: 2018
Kvadratura: Hotel, depandanse, bazen, spa, restavracija, bistro, zunanja ureditev
Avtorji: BAAM arhitekti, Studio Galeb d.o.o.
Tipologija: Poslovne zgradbe, hotelski resort
Foto/Viz: BAAM arhitekti

OPIS

Hotelski kompleks leži v neposredni bližini ostankov antične rimske »ville maritime«, ki je najbolj luksuzen tip vile tistega časa. Vila je bila sestavljena iz več objektov z več kot 50m dolgimi hodniki, hkrati pa je imela lastno pristanišče.  Ta nas je navdihnila pri prenovi hotelskega kompleksa z depandansami, bazenom, spa-jem, restavracijo in bistrojem.

S smiselno uporabo določenih motivov približamo obiskovalcem ter turistom antični svet. Stebrišča, propileje, oboki in posebej za kompleks razviti mozaiki ustvarjajo zanimivo atmosfero in ambient. Uporaba naravnih materialov kot so hrast, kamen travertino in naravni omet v barvi terra rossa, ohranjanje avtohtone obmorske vegetacije in zelenja, zagotavlja uporabniku pristno izkušnjo.

Celoten kompleks dobi s prenovo tako tehnično -klimatizacija, prenova bazenske tehnike, sanacija objektov – kot vsebinsko osvežitev, z željo, da se nadgradi nivo ponudbe. Da bi podaljšali sezono obratovanja naročniku predlagamo par novosti kot so svet savn, zastekljena restavracija ter bistro. Restavracija tako ponuja možnost organiziranja različnih dogodkov, bistro pa VIP nadstropje z neoviranim razgledom na morje.

Predlog prenove hotelskega kompleksa izhaja iz lokalne zgodovine in poudarja svojo geografsko lego ter s tem ustvarja avtentično izkušnjo za obiskovalca.

KONCEPT, TLORIS