Pisarne Goat story & Equa

OSNOVNI PODATKI

Projekt: Pisarne Goat story & Equa
Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Naročnik: Poslovni, Goat story & My Equa
Leto: 2018-2022
Kvadratura: 2000m2
Avtorji: BAAM arhitekti
Tipologija: Poslovni prostor
Foto/Viz: Blaž Jamšek, BAAM arhitekti

OPIS

Industrijski objekt bivše tiskarne je zasedlo podjetje, ki inovira izkušnjo kave in ustvarja nove dimenzije hidracije. Prenova poslovnega objekta zajema pritličje s skladiščem, nadstropje s pisarnami in mansardo z skupnimi prostori ter teraso.

Poslovno stavbo smo sanirali in jo osvobodili vseh predelnih sten. Obod pisarn je s podolgovatimi okenskimi površinami rezerviran za delovna mesta. Po sredini so umeščeni prostori, ki potrebujejo več intime: toalete, avditorji, stopnišči, direktorsko pisarno, kotiček za print, amebasto zen sobo, zaprto sestavljalnico. Volumni v sredinskem pasu so oblečeni v surove materiale: kamen, betonsko opeko, drvolit, krivljeno perforirano pločevino in nudijo protiutež uniformiranosti oboda z delovnimi mesti. Stičišče je osrednja skupna miza, kjer se zaposleni srečujejo ob kavi/vodi in izmenjujejo znanje ter ideje.  Niz oglatih volumnov ob osrednjem prostoru prekine organska ameba. Na ta način smo interpretirali industrijski značaj Goata in bolj ženstveni princip Eque.

Podjetje zajema oblikovanje, razvoj, oglaševanje in prodajo, kot tudi sestavljanje produktov znamk Goat in Eque zato se oddelki širijo ali krčijo. Inštalacije omogočajo popolno fleksibilnost delovnih mest – do te mere, da je ob zaključku prenove pisarn med delovnimi mesti dobila pražarna kave, ki ustvarja senzorično aromo kave. Zelenje, samostoječe luči in akustične bariere sklopom miz nudijo prilagodljivost in zasebnost. Prostori v mansardi so namenjeni druženju, neformalnim sestankom, terasi ter foto studiu. Znamka Equa in Goat sta  nakazana s polnim volumnom kuhinje in dematerializiranim paličjem, povezuje ju premični otok in lahkotne mize.

Zadržana industrijska estetika je odgovor na karakter objekta in s svojo zasnovo nudi tabulo raso kreativnemu naboju podjetja.