Pisarne My Bird Buddy

OSNOVNI PODATKI

Projekt: Pisarne My Bird Buddy
Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Naročnik: Bird Buddy d.o.o.
Leto: 2021-2022
Kvadratura: 200m2
Avtorji: BAAM arhitekti
Tipologija: Poslovni prostori
Foto/Viz: Blaž Jamšek, BAAM arhitekti

OPIS

Oblikovali smo pisarne start up podjetja, ki je razvilo pametno ptičjo hišico s kamero. Kamera v ptičji hišici s fotografijo obvesti lastnika o ptičjem obiskovalcu in ptiča identificira. Digitalen princip, ki naravno prinese na mobilno napravo smo analogno prenesli v pisarne – v umetno okolje pisarne smo umestili naravo s katero se podjetje neločljivo identificira.

Zelene stene vpete v skrbno izbrana debla dreves ustvarjajo prijetno delovno okolje. Lončnice in rastline poudarijo zeleno delovno okolje. Princip narave v pisarnah je tudi ekološki – oprema je zasnovana trajnostno in omogoča, da se ob morebitni širitvi/selitvi podjetja oprema enostavno preseli in preseli, vgrajene materiale pa se da enostavno reciklirati.

Akustika delovnih mest je izboljšana z zelenimi stenami in akustičnimi ploščami, ki skrbijo, da komunikacija na delovnem mestu ne moti pretirano ostalih zaposlenih.

Delo v pisarni, ki zahteva veliko audio-video komunikacije preko svetovnega medmrežja, omogočajo različne tipologije delovnih mest: coworking open space, manjše celične pisarne, stoječa in sedeča delovna mesta, sejne sobe in phone booth klepetalnice.

Coworking open space miza v obliki amebe je središče poslovnih prostorov in omogoča produktivne think tank brainstorminge. Umestitev v neposredno bližino terase briše mejo med delom zunaj in znotraj. Manjše celične pisarne služijo specializiranim ekipam, da se osredotočajo na točno določene naloge, delovna mesta pa so lahko sedeča ali stoječa. Tako podjetje skrbi za bolj zdrave delovne pogoje. Sejne sobe so namenjene video klicem, phone booti – klepetalnice pa popolnemu umiku posameznikov.

Oblikovanje pisarn sledi logiki podjetja in na zadržan način v pisarne vnaša naravo.