Pisarne vodstva BSH

OSNOVNI PODATKI

Projekt: Prenova interierja vodstvenih pisarn
Lokacija: Nazarje, Slovenija
Naročnik: BSH hišni aparati d.o.o. Nazarje
Leto: 2022-2023
Kvadratura: 200 m²
Avtorji: BAAM arhitekti
Tipologija: Poslovni prostori
Foto/Viz: Peter Zakrajšek

OPIS

Za podjetje BSH smo prevzeli nalogo prenove vodstvenih pisarn s ciljem izboljšati prostor tako, da bo omogočal dobro interakcijo med vodstvom, zaposlenimi in zunanjimi partnerji. Izvirno celično postavitev pisarn, ki je omejevala vizualne in socialne povezave, smo preoblikovali v povezan in transparenten prostor, ki odraža vrednote podjetja.

Predhodno zapleteno organizacijo prostora z velikim številom polnih sten, stebrov in neobičajnih kotov smo poenotili z uporabo krivljene lesene stene. Stena ločuje hodnik od prostorov poslovodstva, zaobjame in skrije prostorske napake, les pa ustvarja povabljiv občutek topline. Pisarne imajo z vseh strani naravno svetlobo, ki je bila prej zaradi polnih sten in ločenega hodnika neizkoriščena. V krivljeno leseno steno smo umestili steklene odprtine in prostore napolnili z naravno svetlobo, kar ustvarja spodbudno delovno okolje. Za predstavitev izdelkov podjetja smo v odprtine umestili steklene police.

Vodstvene pisarne so zaradi svoje narave še vedno oblikovane kot celične, zaprte. S steklenimi stenami smo jih odprli a hkrati ohranili zvočno ločene, da zagotavljajo zadostno mero miru in zbranosti. V pisarne smo vključili več prostorov srečevanja: sestankovalnica za hitre, ciljno usmerjene sestanke, večja multifunkcijska sejna soba za formalne predstavitve in neformalni kotiček za druženje ob kavi.

Naša prenova vodstvenih pisarn podjetja BSH je bila zasnovana z namenom spodbujanja večje povezanosti med zaposlenimi, izboljšanja produktivnosti in kreiranja delovnega okolja, ki podpira in odraža vrednote podjetja.

KONCEPT, TLORIS